BLEND - međugeneracijska umjetnička rezidencija u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčenatu (09.08.-17.08.2023.)

TRI MAME I DVE ISTE PIDŽAME

GAZIRANI KRASTAVCI 

ČUPAVI SENDVIČI

KAKO PEČENE RIBE DA BEŽE

ČUPAVO ČUDOVIŠTE

LANAC

ZALUTALI SKAKAVAC 

PAVLAKA 

ŠUNKICA

DODAJ MI VILICU

KAD GRETE ĆA

EVO SUTRA

BLEND u Mediteranskom plesnom centru! 

Hvala Kosti (8), Gei (7), Todoru (5), Srni (4), Neu(4).

Osim pjesme nastalo je jedno novo sjajno zamršeno meko bogatstvo, ponekad crno kao zavjesa u koju su se djeca zavlačila (pssssst- nikom o diranju zavesa!)

U kratkim crtama to je:

izgradnja suradnje, grupna dinamika, rad u grupi što sve podrazumijeva: razvijanje vještina sluašanja, podrške, osluškivanje, prepoznavanje potreba, međusobno razumijevanje, konstanto balansiranje s potrebom za igrom (pojedinačnom ili grupnom) i zadanim idejama i željama.

Pitali smo se: koja je razlika između prirodno potaknute igre kod djece i “nametnutih/predloženih ideja” odraslih? Konstantno prilagođavanje/otkrivanje/osluškivanje....

Sjajne fotografije napravio je Andi Bančić.

BLEND je nastao iz osobne potrebe umjetnica da svoj plesni i stvaralački prostor podijele međusobno i sa svojom djecom, ali se ubrzo razvio u želju za stvaranjem prostora u kojem primarno polazeći od tijela i pokreta, kroz koreografsko istraživanje, a zatim i kroz druge umjetnosti razmjenjuju sudionici različitih generacija. BLEND je osmišljen kao mjesto istraživanja, laboratorij zajedništva djece i odraslih.

Umjetnici uključeni u BLEND: Jovana Rakić, Željka Jakovljević, Milena Todorović, Irma Unušić, Kosta Kiseličić, Srna Kiselčić, Todor Jakovljević, Gea Unušić Vujnović, Neo Unušić Vujnović.

© 2024 Shooma
chevron-down