Kako je bilo na Ninabu?

Ninabu je u nedjelju 29.1. začarao, razveselio, inspirirao mnoge! 

Mama Marija Krišto, uskoro Montessori odgojiteljica i certificirani instruktor za masažu beba koja stoji ispred Instagram profila @spretno.djetinjstvo, radosno je prihvatila prijedlog da nam napiše svoje iskustvo s predstave. 

Hvala Marija, ovo jako veseli: 

“Kao nova mlada mama često istražujem sadržaje na kojima mogu sudjelovati sa svojim djetetom. Na žalost, nema puno sadržaja za djecu od 0-18 mjeseci jer je to nepredvidiva skupina djece koja nemaju dugu koncentraciju i imaju potrebu za pokretom što znači da ne mogu dugo ostati u nekoj aktivnosti. Kada sam čula za predstavu "Ninabu", znala sam da je to nešto što moram otići vidjeti jer mi je predstava od 30 minuta zvučala kao nešto nemoguće za izdržati s djetetom od 17 mjeseci.

Ulazak u kazališnu dvoranu me iznenadio zbog ugodne scenografije pune detalja koja imitira šumu, a miris koji se širio dvoranom je upotpunjavao cijeli prizor. Na pozornici su nas izvođačice uvukle u cijelu azmosferu i nije se znalo tko ima veću koncentraciju, roditelji ili djeca. Kroz pokret, ples, glazbu, zvukove i razne objekte uključivale su i poticale djecu da se slobodno kreću, istražuju teksture, vizualne objekte i vokale. 

Djeca su se mogla slobodno kretati, igrati, socijalizirati i istraživati iz udobnosti roditeljskog krila ili hodajući, puzajući po pozornici. Nevjerojatno je koliko su se djeca opustila i bila znatiželjna, a još je nevjerojatnije da su održali koncentraciju za vrijeme trajanja cijele predstave. Prostor je bio u potpunosti prilagođen dječjim mogućnostima, a predstava je divno multisenzorno iskustvo koje podupire znatiželju i doprinosi emocionalnom i socijalnom povezivanju beba i njihovih roditelja.”

Sljedeće izvedbe Ninabua: 

19.3. 17:00 

20.3. 9:30 / 11:00 / 17:00

Brzo klik na http://www.mala-scena.hr jer ulaznice jako brzo odjure… 

Do sljedećeg ninabuanja...

© 2024 Shooma
chevron-down