Pretpremijerna izvedba predstave "Koj_a si ti planet_a?"

DOM KULTURE BJELOVAR 

SUBOTA 21.5. u 17h 

DOB: 4 + 

Ulaz besplatan

Ograničen broj publike

Prijave na mail: hello@shooma.hr

Koj_a si ti planet_a? je participativna plesna instalacija s elementima suvremenog cirkusa, s vrlo snažnom audio-vizualnom atmosferom koja koristi somatski pokret, improvizaciju, ambijentalni zvuk i imerzivnu scenografiju kroz koju putuju pokretačice i gledatelji. Ideja proizlazi iz iskustva dodira koji nas vodi do krajnosti - razumijevanja, osjećaja i potreba - u kontekstu post-pandemijske današnjice. Umjetnice istražuju kako se ideje i stanja  prenose dahom i dodirom, kao glavnim pokretačima ljudskog tijela u interakciji s okolinom i jednih s drugima. Poigravajući se sa vlastitom osjetilnom maštom i pokretom oblikuju prostorne krajolike  te uključuju kreativnost svakog gledatelja. U ovoj predstavi svi su pozvani da se pridruže izvedbi, igri i istraživanju!

Ideja: Nikolina Komljenović, Viviana Defazio (IT / DE) 

Koncept i koreografija: Nikolina Komljenović

Ko-koreografija i izvedba: Irma Unušić, Nikolina Komljenović 

Scenografija i vizual: Ivana Pipal 

Kostimografija i scenska izrada: Selena Gazda

Dizajn zvuka: Nenad Kovačić

Dizajn svjetla: Dina Marijanović

Dobna skupina: 4+

Maksimalno trajanje: 60 min

Produkcija: ekscena, SHOOMA

Koprodukcija: Kliker festival, Kulturni i multimedijski centar Bjelovar

Financijska potpora: Grad Zagreb

Donator: Bim Sport

U suradnji s: Močvarom, Narodnim sveučilištem Sesvete

Premijera predstave će biti 16.6.2022. u 16h na Kliker festivalu u Varaždinu.

Ideja je nastala unutar Touch/ed Artistic and Moving Laboratorija za koreografe u organizaciji Generator Platforme u Beču (Dschungle Theater) i Varaždinu (Kliker festival) 2020. godine s fokusom na temu dodira.

Istraživanje se nastavilo u sklopu europskog projekta Island Connect na otocima Cres (Domino) i Mallorca (C.IN.E. Sineu).

Zahvale: Oliver Gemballa, Andrea Gotovina, Nika Arhar, Petra Begović, Sanja Frühwald, Dejan Košćak, Udruga Ruta Cres, Vesna Jakić, Marta Barcelo, Biel Jorda, Neus Ribas, Ida Fučić, DVD Cres, Davorka Čorko-Rodeš, Ane Paška, Ana Lamza, Nataša Bijelić, Ljerka Pipal, Lana Kihas Pranjić, Ivana Balić, Vjekoslava Damjanović

© 2024 Shooma
chevron-down