Tajni vrt na otoku Cresu

Umjetnice Sabrina Fraternali, Anna Javoran i Irma Unušić boravile su na otoku Cresu u gradu Cresu i divnoj Palači Moise na umjetničkoj Island Connect rezidenciji u periodu od 28.5. do 10.6.2022. pri čemu su radile na multisenzornoj plesnoj instalaciji "Tajni vrt" koja je namijenjena za mladu publiku stariju od 14 godina. Ovaj umjetnički rad otvara vrata svijesnosti i povećanju percepcije svakodnevnog prostora.

U sklopu rezidencije 8.6.2022. održana je prezentacija rada u nastajanju u dvorištu Gimnazije Cres za učenike 2. razreda srednje škole.

Tajni vrt će se nastaviti razvijati na otoku Bornohlmu u Danskoj od 12.9. do 25.9. u BIRCA rezidencijalnom centru također uz podršku Island Connect projekta, dok se premijera očekuje u listopadu u Gimnaziji Bjelovar.

_______

U okviru ovogodišnjih aktivnosti Creative Europe projekt, Island Connect, podržat će sveukupno sedam projekata izvedbenih umjetnosti iz Hrvatske, Danske, Irske, Grčke i Španjolske koji svojim umjetničkim preokupacijama i pristupima, izvođačkim jezikom i sklonošću eksperimentu i istraživanju doprinose razvoju europske umjetničke scene. Cilj Island Connecta je kroz razmjenu, mentorski i edukativni program podržavati i pomagati umjetničko stvaralaštvo i mobilnost umjetnika te osnaživati i ulagati u otočke zajednice.

Island Connect (Otočka veza) podržan je od EACEA - Kreativna Europa, Ministarstvo kulture i medija RH, Ured za udruge Vlade RH, Zaklada Kultura Nova, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba i Primorsko-goranske županija. Otok i grad Cres lokacije su realizacije dvogodišnjeg programa umjetničkih rezidencija umjetničkih projekata u nastajanju (od 2020. do 2022. godine) u organizaciji hrvatskog partnera projekta, udruge Domino iz Zagreba.

Više o Island Connect programu pronađite na: https://islandconnect.eu

© 2024 Shooma
chevron-down