KORAK ZA PLES 2020.

Korak za ples je projekt razvoja publike koji se provodio ljeto 2020. godine u partnerstvu Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i Umjetničke organizacije SHOOMA s ciljem razvoja publike u području plesne umjetnosti koja je veoma rijetka pojavnost u gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ciljana skupina programa su djeca i mladi u dobi od 4 do 18 godina kojima se kroz program nude raznovrsne aktivnosti kako bi im se predstavila i približila suvremena plesna umjetnost te time stvorila nova publika. Program sadrži raznolike aktivnosti suvremenog plesa poput stvaralačkih programa, radionica, inovativnih programa, plesnih predstava te improvizacijskih izvedbi na otvorenom. Programske aktivnosti održavaju se na raznim lokacijama, u gradu Bjelovaru te u manjim dislociranim mjestima u okolici grada, a obuhvaća ustanove poput knjižnica, dječjih vrtića, osnovnih škola i festivalskih programa. Zbog nedostatka ovakvih profesionalnih umjetničkih djelovanja suvremenog plesa na području grada Bjelovara projekt ima utjecaj na umjetničko i kulturno okruženje svih građana grada Bjelovara i okolnog područja.

Plesno - glazbena intervencija u prostoru glavnog gradskog parka u Bjelovaru koji se izveo u sklopu projekta razvoja publike KORAK ZA PLES.

Koreografija i izvedba: 

UO Škvadra
Una Štalcar Furač, Eva Kocić

UO SHOOMA
Irma Unušić, Tea Maršanić

Glazba: Band Cura i dečko
Ivan Marojević, Vanesa Petrac

Datum izvedbe: 16.7.2020

Fotografije: Luka Šiprak

Financijski je podržano od Ministarstva kulture i medija RH.

Područja djelovanja: stvaranje angažirane publike, dostupnost kulturnih i umjetničkih programa u prometno dislociranim područjima, povećanje sudjelovanja ranjivih skupina u kulturi, inovativan i interdisciplinaran pristup razvoju publike.

Aktivnosti koje su se provodile u 2020., prvoj godini projekta:

  • Plesna igraonica (Irma Unušić)
  • Plesni park (Irma Unušić, Tea Maršanić, UO Škvadra i band Cura i dečko)
  • Radionica scenskog pokreta (Tea Maršanić)
  • Plesno čitanje priča (Irma Unušić, Snježana Berak)
  • Radionica inkluzivnog plesa (DIVERT inkluzivni kolektiv)

Dizajn vizuala: Jelena Oroz


Projekt je financijski podržan od Ministarstva kulture i medija RH.

© 2024 Shooma
chevron-down